Dit moet je weten over de zitting tegen de weduwe in de moordzaak Tjeerd van Seggeren

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De inhoudelijke behandeling van de moord op Tjeerd van Seggeren gaat woensdag in de rechtbank in Leeuwarden van start. Dit is wat je van tevoren moet weten.

Er is nogal wat gebeurd, sinds de dood van Tjeerd van Seggeren (37) uit Kollumerzwaag. Hij was getrouwd en vader van drie kinderen. Zijn levenloze lichaam is op 9 juli 2017 aangetroffen in een weiland.

Een half jaar later meldde de politie een doorbraak: de toen 33-jarige weduwe van Van Seggeren is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar man. Ze stond op het punt te emigreren naar haar geboorteland Duitsland.

Het OM zegt dat ze hulp heeft gehad en de recherche zoekt verder naar een verdachte. In augustus 2018 werd de moeder van de weduwe in de rechtbank opgepakt. Zij werd later ook weer vrijgelaten. De ex-vriend van de vrouw is begin dit jaar aangehouden, maar de man bleek een sluitend alibi te hebben en werd van de lijst met verdachten geschrapt.

Beluister: Podcast #12 Krijgt het OM de weduwe veroordeeld in de moordzaak Tjeerd van Seggeren?

De verdediging van de weduwe vroeg de afgelopen anderhalf jaar, sinds de vrouw in voorarrest zit, continu om haar vrijlating. Die verzoeken werden stelselmatig afgewezen. De rechter had er soms anderhalf uur voor nodig, maar kwam altijd tot dezelfde conclusie: het mogelijke bewijs tegen de vrouw is zodanig, dat ze vast moet blijven zitten.

Lees ook:  Van DNA tot verfdeeltjes: hierom zit weduwe Van Seggeren nog vast

Wat te verwachten?

De rechtszaak begint woensdag voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Leeuwarden. Op zijn vroegst komt officier van justitie Henk Mous donderdag met zijn strafeis. Het kan ook vrijdag worden, want deze dag is gereserveerd als uitloopdag. De rechtbank zal vermoedelijk twee weken later uitspraak doen. De zaak-Van Seggeren is van begin tot eind live te volgen via lc.nl.

Lees in dit dossier de hele voorgeschiedenis rondom de zaak

Bezoekers via de app klikken hier voor de verrijkte versie van dit artikel

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Dood Van Seggeren
LC Podcast