Dit is boer Olke uit BZV

De 51-jarige boer Olke uit Friesland doet dit seizoen mee aan Boer Zoekt Vrouw Internationaal. Hij woont al 31 jaar in Texas in de Verenigde Staten.

Samen met ouders Wiepie en Jelle en zeven broers en zussen is Olke destijds geëmigreerd. Hij woont twee uren ten oosten van Dallas en is veehouder.

Hij heeft 1500 melkkoeien en een paar honderd stuks jongvee. Een groot bedrijf brengt ook zorgen met zich mee, meldt Olke aan presentatrice Yvon Jaspers, tijdens de kick-off van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw. ,,Ik moet op het personeel vertrouwen. Ik kan het zelf niet doen. Daar ben ik wel eens bang voor. Veel boeren zijn al opgehouden. Dus ik  ben nog wel een beetje proud dat ik nog boer ben'', aldus Olke, die nog een zwaar Fries accent heeft. Hoewel hij al tientallen jaren in de Verenigde Staten woont, vergeet hij zijn afkomst niet. ,,Ik ben half Amerikaan en half Fries. Dat Friese bloed gaat er nooit uit.''

Acht jaar geleden scheidde Olke van zijn Nederlandse vrouw. Met haar heeft hij drie kinderen: Brenda, Kim en Rick. Beide dochters zijn al uit huis, Rick woont nog bij Olke. Olke gaf toe dat hij het wel moeilijk heeft gehad de afgelopen jaren. ,,Die dagen dat je alleen bent, dat is wel moeilijk. Ik had in het verleden misschien wat meer liefde moeten tonen, even krûpe en zo.''

Jaspers stelde hem de vraag of hij nou liever een vrouw had, of zijn 1400 melkkoeien. ,,Een vrouw natuurlijk. Wat heb ik aan die koeien als ik 's avonds thuis zit?'', antwoordde Olke droogjes.

Olke was populair, bleek tijdens de uitzending via Twitter. Maar ook zijn dochters kregen complimenten. In een emotioneel betoog stellen zij waarom hun vader geluk in de liefde verdient.

De hele uitzending is hier te bekijken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement