Dit gebeurt er vandaag in Friesland: Ballonfeesten en kaatsen

Wat staat er vandaag te gebeuren in Friesland? Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen die te volgen zijn op deze website, LC.nl.

Friese Ballonfeesten

Het is feest in Joure met de Boere Brulloft en de Friese Ballonfeesten. Vanwege de warmte krijgen bezoekers dit jaar echter wel een soberder programma voorgeschoteld. Het defilé in de Midstraat en de boerenbruiloft, in de stijl van 1850, in park Herema State gaan 's ochtends wel door maar het middagprogramma met onder meer ringrijden is geschrapt. De Ballonfeesten op de Nutsbaan gaan dit jaar pas om 16.00 uur van start in plaats van het gebruikelijke tijdstip van 15.00 uur. De warmte zorgt daarnaast voor een ander probleem: er kan minder gewicht in de ballonnen omdat die door de hoge temperatuur meer moeite hebben om op te stijgen.

Jong Feintepartij

Wie wint dit jaar de Jong Feintepartij in Easterein? Allard Hoekstra, Djurre Seerden en Marco de Groot zegevierden vorig jaar namens Franeker in de belangrijkste wedstrijd voor juniorenkaatsers in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Seerden en De Groot zijn dit jaar ook weer van de partij en vormen nu een partuur met René de Haan. In totaal dingen er 26 parturen van 21 verschillende verenigingen naar de winst.

Aankomst pelgrims

In Sint Jacobiparochie komen vanmiddag de pelgrims aan die de 'Camino der Lage Landen' hebben gelopen. Deze pelgrimsroute start bij de grens met België en eindigt op het Bildt. Het idee erachter is om de traditonele pelgrimsroute naar het zuiden om te draaien en zo van Sint Jacobiparochie niet een startpunt maar een eindpunt te maken. De aankomst van de pelgrims is ook het startpunt van het festival Nacht oan it Waad dat als doel heeft om de bezoekers de stilte en schoonheid van de nacht te laten ervaren. Het is de uitwerking van Feel the Night van Nynke Rixt Jukema.

Zij had lange tijd gehoopt dat het onderdeel van LF2018 zou worden maar viel bij het toekennen van subsidies buiten de boot.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement