Dit gebeurt er vandaag in Friesland

Wat staat er vandaag te gebeuren in Friesland? Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen die te volgen zijn op deze website, LC.nl.

Uitkomsten dijkinspectie

Vandaag maakt het Wetterskip de uitkomsten bekend van de dijkinspectie die deze week werd gehouden. Veertig inspecteurs gingen woensdag en donderdag op pad om 600 kilometer kades en oevers in het veengebied op zwakke plekken te onderzoeken.

Halfjaarcijfers Accell

Fietsenfabrikant Accell uit Heerenveen presenteert om 8:00 uur halfjaarcijfers. De beurskoers van de producent van de fietsmerken Batavus, Sparta en Koga staat onder druk. De nieuwe topman Ton Anbeek liet in maart van dit jaar weten de teugels aan te trekken in het bedrijf.

Hynstedagen

Tijdens de Hystedagen op de Sumarreheide vrijdag en zaterdag worden de Friese fokdagen afgetrapt. Het meerdaags gratis paardenevenement met dressuur, tuigwedstrijden en shows ,,is in hiel gesellige dei mei hynstefolk en elk dy’t mar komme wol’’, legde voorzitter Popke van der Meulen van fokvereniging Ta it Bihâld donderdag uit in de Leeuwarder Courant.

Hout-vaert trekt verder

De stoet houten schepen arriveert eind van de middag in de Prinsentuin in Leeuwarden. De schepen die een vlot van boomstammen begeleiden, vertrok donderdagmiddag vanuit Dokkum en eindigt de tocht zondag in IJlst.

Cambuur oefent

Cambuur neemt het vanavond (19:00 uur) in Epe op tegen De Graafschap. Het oefenduel is te volgen via het Twitter-account van onze sportredactie.

Welcome to The Village

Het festival Welcome to the Village, gehouden van donderdag tot en met zondag in de Groene Ster bij Leeuwarden, is in de nacht van donderdag op vrijdag stilgelegd door de gemeente. De toegestane geluidsnormen zouden zijn overschreden. De organisatie spreekt op Twitter verbazing uit. ,,Dat gebeurt al als het geluid uit is en het publiek alleen maar juicht. We snappen er even niks van.'' Het geluid moest eerst even uit, maar even later werd de stekker uit het hele nachtprogramma gehaald. De organisatie kan niet anders dan erin meegaan, ,,op last van een dwangsom van een absurd hoog bedrag''. Ook zonder band of dj is het festival volgens de gemeente te luid. Welcome to the Village gaat vandaag (vrijdag) om elf uur wel weer open, ,,want overdag bestaat dit probleem blijkbaar niet''.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement