Dit gebeurt er vandaag in Friesland

Wat staat er vandaag te gebeuren in Friesland? Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen die te volgen zijn op deze website, LC.nl.

Hout-vaert

Een bijzondere vloot van 80 historische (vracht-)schepen begeleidt een vlot van boomstammen vanuit Dokkum via Leeuwarden en Grou naar houtzaagmolen ‘de Rat’ in IJlst, waar het hout zal worden verwerkt. Burgemeester Marga Waanders geeft om 16 uur aan het Grootdiep het startsein van de tocht.

De takomst fan ‘e greide

In het gebouw van de Leeuwarder Courant praten jonge boeren, wetenschappers en gedeputeerde Johannes Kramer over de toekomst van ons platteland en de kloof die lijkt te ontstaan tussen boeren en burgers. Het publiek mag vragen stellen en meepraten. De avond is tot stand gekomen in samenwerking met burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide.

Welcome to The Village

Het festival Welcome to The Village in recreatiegebied de Groene Ster in Leeuwarden begint dit jaar al op donderdag. Het komend weekend zal verslaggever Jacob Haagsma in de vorm van vlogs verslag doen van het evenement, waar het niet alleen gaat om muziek maar ook over innovatie en duurzaamheid. Ook eten is op het festival altijd iets bijzonders, dit jaar staan er ganzen op het menu.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement