Dit cruiseschip van 134 meter meert zondag aan in Harlingen

Het 134 meter lange zeecruiseschip Star Breeze, van rederij Windstar Cruises, brengt komende zondag een bezoek aan Harlingen.

Het luxe schip komt rond 7 uur in de ochtend aan en vertrekt om 14 uur richting het Duitse Kiel. De Star Breeze maakt een elfdaagse reis van Amsterdam naar Stockholm.

Tijdens de reis over de Waddenzee geeft de Waddenvereniging een presentatie over het Wad. Ook Harlingen wordt dus aangedaan. ,,Ik was onder de indruk’’, zegt Sander Groothuis, directeur bij Windstar Cruises en woonachtig in het Amerikaanse Seattle. ,,Harlingen is een charmante kleine stad met veel potentie en heeft veel te bieden aan de cruiseindustrie.’’

106 suites

Het schip kent een capaciteit van 212 gasten en heeft 106 suites met zeezicht. Star Breeze gaat met 210 gasten naar Harlingen. Zij maken onder meer een stadswandeling en gaan naar het stadhuis.

Harlingen wil de komende jaren uitgroeien tot cruisestad voor zee- en riviercruiseschepen. De onlangs geopende multifunctionele steiger geeft grotere cruiseschepen de kans om in Harlingen af te meren.

Gebruikers van de app kunnen hier de Star Breeze van binnen bekijken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement