Dieventrio rijdt rond met bijzondere gastank

Een gat in de achterzijde van een gastank dat via de armleuning van de achterbank te bereiken is. Zo trof de politie de auto van een dieventrio aan.

De drie, een man en twee vrouwen, hadden vrijdag bij een drogisterij in Haulerwijk parfum willen stelen, maar werden betrapt door een medewerker.

Vervolgens gingen de drie en een kindje er vandoor in een Opel Astra met wit kenteken. De politie startte een zoektocht op naar het viertal. Na enige tijd werd de auto al rijdend gesignaleerd op de A7 ter hoogte van Hoogkerk, rijdend in de richting van Drachten. Bij Marum werd de auto aan de kant gezet.

De verborgen ruimte in de gastank was volgens de politie mogelijk in gebruik om gestolen waar te verstoppen. Ook vonden agenten een geprepareerde tas in de auto. Met deze tas kunnen gestolen spullen door detectiepoortjes worden gesluisd zonder dat het alarm afgaat. Verder lagen er nog goederen in verpakking in de wagen, waarschijnlijk van diefstal afkomstig.

Alle inzittenden, uitgezonderd het kind, zijn aangehouden vanwege de poging tot diefstal en wat de Dounewet beschrijft als ,,het aanwezig hebben van een ‘heimelijk ruimte’ in een vervoermiddel’’.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement