Dieven slaan toe bij zwerfhondenhulp Drachten: 'duizend kilo voer weg'

Sjoukje Hoekstra uit Drachten kan er niet bij: wie heeft in vredesnaam het hondenvoer van haar oprit gegapt dat was bestemd voor Portugese zwerfhonden?

Het moet in de nacht van zaterdag op zondag zijn gebeurd, vermoedt de hondenhelpster. Zakken van vijftien of twintig kilo brokken, zomaar weg. ,,Misschien wel duizend kilo bij elkaar, misschien nog meer.”

Hoekstra is betrokken bij Honden uit Portugal, een organisatie die voor Portugese afgedankte honden een nieuw baasje in Nederland probeert te vinden. Zaterdag zouden weer een paar hondjes in Drachten arriveren vanuit het Portugese opvangcentrum. Hoekstra had een grote stapel voer en andere donaties klaarstaan voor de reis terug.

Vast op de Franse snelweg

,,Het transport zou zaterdag elf uur ‘s avonds aankomen, dus we hebben een paar uur eerder alles alvast op het parkeerterrein gezet. Maar het busje zat vast op de Franse snelweg, door al die blokkades daar.”

Zondagochtend kwamen de hondjes alsnog, maar van het opgespaarde hondevoer was toen geen spoor meer te bekennen.

'Ik kan toch niets bewijzen'

Hoekstra vraagt zich af of de dieven beseffen wat ze het opvangcentrum in Portugal hebben aangedaan. ,,Ik heb snel maar 1000 euro overgemaakt, zodat ze daar eten kunnen kopen. Aangifte bij de politie heeft ze niet gedaan. ,,Ik kan toch niets bewijzen.”

Via een oproep op Facebook en dankzij haar vaste sponsor Biofood komt er inmiddels weer wat voer binnen. ,,Dat sturen we straks maar naar Roemenië, waar ook een opvangcentrum is.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement