Diefstal 'om niks' bij Pingjumer kraampje

Een geldbakje dat vastgeschroefd zat aan het verkoopkraampje dat Feikje Folkertsma uit Pingjum aan de weg heeft, werd met plank en al weggeroofd.

,,Triest dat de wereld zo in elkaar zit.’’ Feikje Folkertsma uit Pingjum moest haar ontsteltenis even kwijt op Facebook toen ze op haar dagelijkse gang naar de brievenbus ontdekte dat het geldbakje van haar verkoopkraam verdwenen was. Meestal leegt ze het bakje dan even en er zit nooit veel in. De spullen die ze verkoopt - plantjes, boeken, kaarten, keukengerei - variëren in prijs van 20 tot 50 cent.

Voor de opbrengst doet ze het dan ook niet, wel om de spulletjes een tweede leven te geven. Al eerder verdween er iets van de verkoopwaar uit haar kraam zonder dat er betaald werd, maar dat haar geldbakje verdween, zit haar dwars. Het zat vastgeschroefd op een plank. De daders braken plank en geldbakje los. Blijkbaar kwamen ze er daarna achter dat er niets in zat. Het bakje was namelijk niet opengebroken. Een dorpsgenoot vond de ‘buit’ later in de berm. ,,Dus hij zit er weer op en we gaan vrolijk door.’’

Kringloop

Folkertsma begon het kraampje enkele maanden geleden. De spullen die ze niet verkoopt, gaan naar de kringloop. Ze weet dat een andere Pingjumer ooit aardappelen en uien langs de weg verkocht. Die is ermee gestopt omdat er zakken aardappelen verdwenen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement