Deze kinderen zagen de Kameleontweeling 'in het echt'

Scott en Duke Huisman zitten gewoon op school, spelen voetbal en gaan op vakantie naar Frankrijk. Dat blijkt uit meet&greet met de Kameleontweeling, zaterdag in Lemmer.

Het zijn dus eigenlijk heel gewone jongens. Hoewel, niet elke dertienjarige verwerft natuurlijk nationale bekendheid door in een twaalfdelige televisieserie te spelen.

Scott (Sietze) en Duke (Hielke) waren de afgelopen weken elke zaterdagavond te zien als de Klinkhamertweeling op televisie. En daarom kwamen tientallen kinderen naar het Woudagemaal in Lemmer om de jongens nu eens 'in het echt' te ontmoeten.

FOTO LC/NIELS DE VRIES

Of ze vaak worden herkend? ,,Ja, dat gebeurt wel eens’’, zegt Scott. In welk team ze voetballen? ,,C1 of C2, dat weten we nog niet’’, zegt Duke. Hoe oud ze zijn? ,,Wij zijn op 19 juni dertien geworden’’, zegt Duke.

Fardou Coehoorn uit Lemmer heeft nog geen aflevering gemist. Op haar school, cbs De Arke, kijken ze met de hele klas.

FOTO LC/NIELS DE VRIES

Scott en Duke zitten bij elkaar in de klas. ,,We doen vmbo-t. We gaan van het eerste naar het tweede jaar’’, zegt Scott. Komende zomer kunnen ze wel op vakantie. Vorig jaar was het hard werken aan de serie. ,,Nu gaan we gewoon naar Frankrijk.’’

Hun acteercarrière is, als het aan hen ligt, nog lang niet voorbij. De tweeling is straks te zien in een aflevering van Flikken Rotterdam. Ook figureren Scott en Duke in een reclamespotje van de PLUS-supermarkt. ,,En als de kijkcijfers hoog zijn, maken we in 2019 een Kameleonfilm’’, aldus Duke.

FOTO LC/NIELS DE VRIES

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement