De lente staat voor de deur: deze week weinig wind en veel zon

Na dagen van grauw weer en veel wind, laat de lente zich de komende dagen even zien. Dit weekeinde wordt zonnig, met temperaturen in de dubbele cijfers.

In de loop van maandag krijgen we al wat vaker de zon te zien en dat is een voorbode voor de komende week, verwacht Weerplaza. Ook dinsdag wordt een zonnige dag, met een graad of 7 à 8 overdag.

Hele week droog

Het blijft de hele week droog, al zal het woensdag wat grauwer zijn dan de dagen erna. De zon verstopt zich dan weer even.

Vanaf donderdag loopt de temperatuur op, met vrijdag en zaterdag als absolute topdagen deze week. 's Nachts kan het aan de grond licht vriezen, en voelt het in de vroege ochtend fris aan. Overdag komt de temperatuur uit in de dubbele cijfers. Met vrijwel de hele dag zon kan de zonnebril weer uit de kast. In de zon en uit de wind is het buiten goed vertoeven.

Briesje vanaf land

Doordat er een hogedrukgebied richting het oosten van Europa trekt, komt de wind in de tweede helft van de week vanaf land, en niet vanaf zee.De wind is de hele week zwak tot matig uit het zuidwesten, windkracht 3.

Hoe de week na deze week eruit gaat zien, is nog lastig te voorspellen. De weerkaarten laten wel zien dat de temperatuur stabiel blijft, met overdag tussen de 8 en 11 graden. Wel lijkt er dan weer kans op wisselvallig weer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement