De Voorstreek: ongepolijst, maar charmant stukje Leeuwarden

De Voorstreek is een bijzonder stukje van Leeuwarden, ongepolijst en charmant. Deze week start het project Wereldburgers van de Voorstreek, een samenwerking tussen de Leeuwarder Courant en Tryater.

Sportzaak Diepenmaat, 't Rennershuis, Tichelaar en TDC. Op de Voorstreek zijn sommige bedrijven al jaren een begrip, bakens van rust in het dynamische stadsleven.

Tussen al die klinkende namen zitten minder bekende bedrijven verstopt. Wie stapte er wel eens binnen bij eethuis Dede om een patatje kapsalon te bestellen, wie kocht een yam bij Jennifers Afroshop of liet er zijn haar invlechten?

De wereld achter Voorstreek 6
Lees verder

Levensverhalen en wijsheden

In al die bekende en minder bekende zaken liggen de verhalen voor het oprapen. Dat deden de theatermakers van Tryater samen met journalisten van de Leeuwarder Courant het afgelopen jaar.

Ze gingen samen op jacht naar inzichten, ontboezemingen, levensverhalen en wijsheden van de winkeliers en wereldburgers van de Voorstreek.

Magazine en website

Dat resulteert deze week in een kleurrijk magazine dat vrijdag bij deze krant verschijnt en in een website (www.lc.nl/voorstreek) die dan ook wordt gelanceerd.

Voorstelling

Op 28 april gaat in het leegstaande winkelpand aan de Voorstreek waar voorheen Bever was gevestigd een theatervoorstelling in première, waarin Tamara Schoppert, Nynke Heeg, Raymond Muller en Beppe Costa het bijzondere universum van de Voorstreek verbeelden. Kaarten zijn te verkrijgen via www.tryater.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement