De Toerist in Friesland | 'Vakantie in Friesland is geen straf'

Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland tijdens deze coronazomer? In de rubriek De Toerist in Friesland is iedere dag een vakantieganger aan het woord. Vandaag: Peter (60) en Tonny (60) Schuurman.

Op een bankje aan de Easterbrêgesleat in Uitwellingerga eten ze een welverdiende boterham. De inwoners van Barneveld kamperen in Makkum, maar maken lange fietstochten door de provincie.

Veel kilometers in de benen?

Peter: ,,Wat is veel? We proberen elke dag rond de 50 en 60 kilometer te fietsen. Soms zitten we daar wel overheen, maar dan kunnen we in de avond lekker uitblazen. Vandaag zijn we van Makkum naar Joure gefietst. Zometeen gaan we via Sneek weer terug.”

Hoe ziet jullie ideale vakantiedag eruit?

,,Rustig ontbijten en dan een mooie fietstocht uitzoeken. In de avond gaan we ergens een hapje eten. We koken zelden zelf.”

Wat maakt Friesland mooi?

Peter: ,,Wij komen zelf uit de Veluwe. Daar is veel bos, maar geen water. Je hebt prachtige en langgerekte meren. Ook de luchten vind ik prachtig om te zien.”

Tonny: ,,En je hebt veel plaatsjes met schitterende kerken. Gisteren fietsten we nog voorbij Kimswerd. Prachtig.”

Wat waren jullie vakantieplannen voor corona?

Peter: ,,Het idee was om naar schotland te gaan. De boot pakken in IJmuiden en daar drie weken rondtrekken.”

Tonny: ,,We houden van een frisse vakantie in de natuur, maar dat kan in Friesland natuurlijk ook. Het is voor ons geen straf om hier te zijn. Dat zeggen we steeds tegen elkaar.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
De Toerist
Toerisme
Zomer 2020
Video