De Reuzen van Royal de Luxe veroveren nu de harten van inwoners Liverpool (bekijk hier foto's)

FOTO AFP

De Reuzen van Royal de Luxe, die in augustus een mensenmassa op de been brachten in Leeuwarden, veroveren dit weekeinde de harten van de inwoners van het Engelse Liverpool.

Het Franse theatergezelschap van regisseur Jean Luc Courcoult nam drie reuzen mee naar het graafschap Merseyside, waar Liverpool onder valt. Hond Xolo, De Duiker en De Jongen trekken tot en met zondag door de straten van de Engelse stad van de Beatles en FC Liverpool, die een kleine half miljoen inwoners telt.

Vrijdagochtend werden Xolo en De Jongen wakker in het centrum van de stad. De Duiker ontwaakte aan de rand van de rivier de Mersey die door Liverpool stroomt. Tienduizenden waren op de been om het ontwaken en de stadswandeling mee te maken.

Ook in Liverpool toveren de Reuzen vele glimlachen op de gezichten, weet de BBC . ,,Er ging een golf door de mensen heen die stonden te wachten bij St. George Hall, toen de muziek aanging en De Jongen op het punt stond te ontwaken'', aldus de BBC. En: ,,Er is iets met die Reuzen dat het kind in je naar boven haalt, ongeacht je leeftijd.''

loading  

Het is na 2012 en 2014 de derde en laatste keer dat de reuzen Liverpool aandoen. In augustus liepen de Hond, de Duiker en Het Meisje door de straten van Leeuwarden. Het bezoek van de enorme poppen trok honderdduizenden mensen. Later ontstond er overigens discussie over de juistheid van de schattingen .

Uit de vele positieve reacties op onder meer sociale media bleek echter wel dat Friesland de miljoenen kostende , gigantische figuren graag ziet terugkomen. Courcoult gaf al aan daar open voor te staan.

Appgebruikers klikken hier voor de video.