De Jutter op Vlieland voorlopig zonder directeur

De Vlielander school De Jutter voor primair en voortgezet onderwijs is het nieuwe schooljaar vorige week gestart zonder directeur. Dat blijft voorlopig zo.

De school wist net voor de zomervakantie van het predicaat zwak af te komen en kreeg een voldoende van de onderwijsinspectie.

De grote uitdaging is nu om niet terug te vallen, stelt gemeentesecretaris Robert Lanting. Er is een nieuw onderwijskundig concept ingezet, het gemeentebestuur is niet langer het schoolbestuur en er komt extra ondersteuning bij.

Directeur Margriet de Ru zet haar carrière voort in een nieuwe baan aan de wal, meldt de nieuwsbrief Focus die de gemeente Vlieland en de school hebben verspreid om het eiland op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Die nieuwsbrief is volgens Lanting van belang om alle partners op Vlieland te doordringen van de noodzaak van een goed functionerende school, die ook nog eens voldoende leerlingen moet hebben.

Dat laatste slaagt alleen als het eiland zich daar gezamenlijk voor inzet, zoals de bewoners ook gezamenlijk voor andere voorzieningen staan. ,,Een werkgever kan bijvoorbeeld voor een werknemer met kinderen de stap naar het eiland aantrekkelijk maken.’’

Nu er voorlopig geen directeur is, zijn er voor de basisschool en de middelbare school coördinatoren aangesteld, respectievelijk Cees Visser en Thijs Speelman. Zij worden begeleid door onderwijscoach Aaldrik Haandrikman, die tot 1 januari 2019 locatiedirecteur is van OSG Singelland in Burgum.

Het schoolbestuur, dat nu samenvalt met het bestuur van de AMS in Franeker, is uitgebreid met Vlielander Olchert Brouwer. Hij bekleedde bestuursfuncties op hogescholen en universiteiten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement