Dames Singh uit Driezum mogen toch in Nederland blijven

Moeder Rajnish en dochter Sachi Singh uit Driezum mogen in Nederland blijven. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft daartoe besloten.

Burgemeester Sicko Heldoorn vertelde het goede nieuws vrijdagavond aan moeder en dochter. Zij dreigden al enige tijd te worden uitgezet. Ze wonen ruim tien jaar in Nederland.

De staatssecretaris heeft het dossier opnieuw bekeken en is tot de conclusie gekomen dat er in dit specifieke geval sprake is van een zodanige (schrijnende) situatie dat hij besloten heeft een verblijfsvergunning te verstrekken.

,,Dat Rajnish en Sachi bij ons in Driezum mogen blijven wonen, is fantastisch nieuws. Voor henzelf en ook voor iedereen die zich de afgelopen tijd betrokken heeft getoond bij de familie Singh'', reageerde burgemeester Sicko Heldoorn. ,,De gemeenschap is massaal om de familie heen gaan staan. Het is geweldig dat de inzet heeft geleid tot deze uitkomst. Er is een einde gekomen aan een lange tijd van onzekerheid en we hopen dat moeder en dochter nu weer vooruit kunnen kijken.''

Sinds 2014 is al meerdere keren aandacht gevraagd voor de situatie waarin moeder en dochter al lange tijd verkeerden. De laatste keer was op 4 maart toen de burgemeester samen met een delegatie van de gemeenteraad en het actiecomité ‘Sachi en haar moeder moeten blijven’ een petitie en ruim 4000 handtekeningen hebben aangeboden bij Kamerleden Lutz Jacobi (PvdA), Joël Voordewind (ChristenUnie) en Linda Voortman (GroenLinks).

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement