Corry Nicolay stopt als voorzitter Nepal-hulp

Na achttien jaar is Corry Nicolay gestopt als voorzitter van de hulporganisatie voor arme Nepalese studenten.

Samen met haar man Bote en Froukje Nijholt richtte Nicolay de Stichting Studenten en Musahar Project Nepal (SMPN) op. Aanvankelijk om computerles daar mogelijk te maken, maar gaandeweg werd ruimhartiger sponsoring van studenten en scholenbouw erbij genomen.

Onderwijs

Drie besturen in het land zelf en de inbreng van hulporganisatie Wilde Ganzen volgden. Nu het SMPN-bestuur kiest voor onderwijsontwikkeling als speerpunt treedt de Heerenveense predikant terug.

Zware aardbeving

,,Nepal is een prachtig land’’, zegt Nicolay. ,,Ook arme mensen zijn er door hun levensvisie positief. Er is een cultuur van delen, ook al hebben ze weinig.’’ Een bijzondere ervaring voor de Heerenveense was de zware aardbeving die zij en haar man in 2015 in Nepal meemaakten. ,,We konden de angst en ontreddering rond dat vreselijke natuurgeweld met elkaar delen. Ook het grote verdriet om kinderen, ouders en familie die vermist en gestorven waren.’’

Brandpunt-tv

Terug in Nederland werden de foto’s en filmpjes van de Nicolays gebruikt om de hulpacties voor Nepal te steunen. Ruim 200.000 euro stroomde binnen. Daar kwam nog eens 50.000 euro bij toen het echtpaar met Aart Zeeman van Brandpunt-tv afreisde voor een reportage in Nepal.

Vorig jaar reisde de SMPN-voorzitter nog eens naar het afgelegen berggebied om te constateren dat het geld goed was besteed.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement