Confijterij Royal Steensma start herbouw afgebrande drooghal

Vruchtenconfijterij Royal Steensma in Franeker begint maandag aan de Oostelijke Industrieweg met de herbouw van de in maart afgebrande drooghal.

Bouwbedrijf Friso in Sneek heeft honderd werkbare dagen nodig voor het gebouw van 800 vierkante meter, dat aan de achterkant van de productiehallen verrijst. Voorlopig is Steensma niet uitgebouwd. Na de oplevering zullen ook de oudste productiehal en het kantoorgedeelte plaatsmaken voor nieuwbouw.

Intussen wordt een tijdelijk gebouw van 100 vierkante meter neergezet waardoor met gebruikmaking van Chinese droogkasten een deel van het droogproces weer in eigen huis kan plaatsvinden.

Mindere kwaliteit

Volgens Steensma-directeur Rimmert de Jong is de externe partij, die dit nu voor de confijterij uitvoert, niet in staat de kwaliteit te leveren die bij Steensma als standaard geldt.

,,Het is een proces waarbij veel vakmanschap en ervaring komt kijken. Onze mensen hebben dat in de loop der jaren uitstekend in de vingers gekregen. De huidige kwaliteit is iets minder en dus willen we dit deel van de productie zo spoedig mogelijk weer zelf ter hand nemen, aldus De Jong.

Haast met herbouw

Hij zegt dat de brand die de oude drooghal in de as legde de onderneming geen financiële schade heeft berokkend. ,,We zijn goed verzekerd.''

,,Wel is één klant vanwege de mindere kwaliteit overgestapt op een ander product. Dat is dus blijvende schade en reden te meer om haast te maken met de herbouw waarin we de nieuwste droogtechnieken verwerken.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement