Conference of the Birds en vleermuis bijten elkaar nauwelijks

De bescherming van vleermuizen in de Groene Ster bij Leeuwarden zal festival Conference of the Birds waarschijnlijk niet of nauwelijks in de weg staan.

Dit bleek vrijdag tijdens de rechtszaak over deze kwestie in Groningen. Stichting Duurzaam Groene Ster vreest dat de meervleermuis aan de oostkant van de stad te veel last heeft van dit festijn en andere festivals en stapte naar de rechter.

Meerdere oorzaken

Die liet afgelopen week gerechtelijke omgevingsdeskundigen naar de kwestie kijken. Zij zien weinig reden om de festivals te verbieden of te beperken. De neergang van meervluispopulatie heeft namelijk meerdere oorzaken en de festivals houden er bij hun belichting al rekening mee. Advocaat Ivo van der Meer, die opkomt voor de verschillende festivals in de Groene Ster bracht dit ook in.

Nazit ingekort

De rechter moet nog uitspraak doen, maar liet weten dat het niet zijn intentie is om ,,om te zeggen: het kan allemaal niet doorgaan.’’ Het deskundigenrapport biedt volgens hem te weinig basis hiervoor. Eventueel zou de nazit na afloop van Conference of the Birds iet moeten worden ingekort.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement