Coelho als spreekbuis voor Mata Hari

De Brazilliaanse bestsellerauteur Paulo Coelho werpt zich in zijn boek De spion op als zegsman van Mata Hari. Hij spreekt namens haar.

Dat er kort na elkaar twee boeken over Mata Hari (1876-1917) verschijnen, is volgens betrokkenen puur toeval. De twee publicaties hebben elkaar gekruist. Auteur Paulo Coelho heeft zich vast moeten verbijten toen hij vernam dat, vrijwel tegelijk met zijn roman, er een collectie van 48 échte brieven van en over Mata Hari werd gepubliceerd. Het ene boek, dat vorige week het landelijke nieuws haalde, is de bundel Denk niet dat ik slecht ben, uitgeven door Tresoar en uitgeverij Bornmeer. Daarin vertelt Margaretha Zelle zelf over hoe zij zich aan haar brute echtgenoot ontworstelde en de vrijheid zocht. Het andere werk is de roman De spion van de wereldberoemde en razend populaire Brazilliaanse schrijver Paulo Coelho. Dat is bijzonder genoeg óók opgezet als brievenroman. Vandaag verschijnt er een Friese editie van.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement