Code rood vanwege dichte mist

De KNMI heeft dinsdagavond code rood afgegeven vanwege de zeer dichte mist.

Vanwege de mist is het zicht minder dan 50 meter, in het noordoosten lokaal al minder dan 10 meter. Vanaf de jaarwisseling kan vooral in het noordoosten van het land op meer plaatsen het zicht onder de 10 meter komen.

Vanaf de tweede helft van de nacht lopen de zichten iets op, maar dichte mist blijft zeer waarschijnlijk. Pas overdag wordt het zicht langzaam beter.

In de zuidelijke helft van het land is het zicht beduidend beter, maar ook hier kan vooral vlak na de jaarwisseling als gevolg van vuurwerk opnieuw tijdelijk dichte mist ontstaan.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement