Code geel voor zware windstoten in kustgebieden

Waarschuwing voor zware windstoten langs de kust ANP

In de kustgebieden van het land is code geel van kracht vanwege zware windstoten. Het KNMI waarschuwt dat die tot ongeveer 80 kilometer per uur kunnen zijn.

De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting. Vanaf het begin van de zondagmiddag neemt de wind geleidelijk af. Weerplaza meldt dat het zo'n 20 graden wordt maar dat het door de stevige zuidwestenwind frisser aanvoelt. Ook maandag staat er nog veel wind. Er trekken geregeld buien voorbij maar de zon is soms ook te zien.

Rest van de week

Maandag blijft het overwegend bewolkt en staat er veel wind. Er trekken geregeld buien voorbij maar de zon is soms ook te zien.

Dinsdag gaat de temperatuur weer wat stijgen, al blijft het onstabiel met afwisseling van wolken en zon. Dat weerbeeld geldt voor de rest van de week. Pas vanaf zaterdag klaart het weer wat vaker op, maar het blijft niet helemaal droog. 

Door een opbouwend hogedrukgebied boven Noord-Frankrijk lijkt het in de tweede week van juli stabieler zomerweer te worden in ons land, meldt  Weerplaza .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland