Centrale As geopend met sport, cultuur en handel

Na de zomer wordt de Centrale As, tussen Oudega (S) en Dokkum, opengesteld voor het verkeer. Om dat te vieren, vinden verschillende activiteiten plaats.

Begin juli trekt een cultureel festival langs het tracé, met voorstellingen op verschillende locaties. Bij het aquaduct in Burgum wordt vervolgens begin september een iepenloftspul gehouden. De uitvoering van het stuk, met als titel De dwerskop, ligt in handen van BUOG dat eerder locatietheater maakte op de Fries-Groningse grens bij Frieschepalen en op het Wad.

Bij een weg die door de Wâlden voert, hoort uiteraard ook handel. Lokale ondernemers houden op 17 september een lange braderie en vrij markt en willen daarmee een poging doen om in het Guinness Book of World Records te komen.

De openingsfestiviteiten worden afgesloten met sport. Rotaryclubs Bergum, Dokkum en Lauwersland organiseren samen met loopgroepen en wielerverenigingen uit Noordoost-Fryslân een sportevenement met een loop, wielerwedstrijd en de mogelijkheid om recreatief gebruik te maken van het asfalt.

Het idee is dat zoveel mogelijk van de festiviteiten gedragen moeten zijn door 'de mienskip'.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement