Celstraf na stelen cilindersloten bij Friese bouwmarkten

Een celstraf van zes weken kreeg een man uit Capelle aan den IJssel woensdag van de politierechter voor het stelen van cilindersloten.

Bij bouwmarkten in Burgum (Karwei, 28 november), Oosterwolde (Gamma, 28 november) en Stiens (Formido, 13 februari en 31 maart) waren cilindersloten met een totale waarde van meer dan 1000 euro gestolen.

De verdachte, niet op heterdaad betrapt, ontkende de diefstallen in alle toonaarden. Wel gaf hij toe dat hij in de winkels was geweest.

Op de vraag van officier van justitie Johan Stoffels wat hij eigenlijk in Friesland te zoeken had, antwoordde de man: ,,Ik heb hier genoeg vrienden, maar hoef de namen niet te noemen.’’

Een vrouwelijke compagnon had al tegenover de politie verklaard dat ze de verdachte tijdens de winkeldiefstallen vergezeld had. De twee gebruikten een geprepareerde tas.

Ook was de verdachte te zien geweest op camerabeelden en was de grijze Opel Corsa die hij gebruikte, bij de verschillende vestigingen gesignaleerd.

De man was al veel vaker voor winkeldiefstallen veroordeeld en daarom vond politierechter Fred Sieders een celstraf van zes weken op zijn plaats, zoals ook officier Stoffels had geëist.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement