Celstraf geëist na 'heterdaadje' goede vriend

Tegen een 28-jarige man uit Drachten is een gevangenisstraf geëist van acht maanden (helft voorwaardelijk) wegens een poging tot zware mishandeling.

De man mishandelde een goede vriend die hij aantrof in bed met zijn ex. ,,De relatie was nog maar een maand beëindigd. Dan verwacht je wat respect’’, zo verklaarde hij zijn actie tegenover de rechters. ,,Ze is de moeder van mijn kind.’'

Hij erkende wel fout te hebben gehandeld, hoewel hij ook van mening is dat het slachtoffer de zaak ernstiger maakt dan die is. ,,Ik vind het spijtig dat het is gebeurd. Ik ben blij dat hij er geen blijvend letsel aan heeft overgehouden.’’ De verdachte is een geoefend vechtsporter.

Hij kwam de twee op het spoor via de datingssite Tinder. Toen hij naar de woning van zijn vriend ging, zag hij haar auto staan. Daarom schopte hij de voordeur stuk, ging de woning binnen en stormde direct door naar de slaapkamer.

De officier van justitie noemde de handelwijze te ernstig voor een werkstraf waar de advocaat voor pleitte. ,,U dringt iemands woning binnen en slaat hem volledig in elkaar.’’

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.