Cel dreigt voor Leeuwarder na gijzeling ex en gewelddadige autodiefstal

Op de vlucht voor motorbende No Surrender, gijzelde een 37-jarige Leeuwarder desondanks zijn ex-vriendin in Leeuwarden. Ook van het met geweld stelen van een auto in Drenthe, wordt hij verdacht. Daarom moet de 37-jarige de cel in, vindt het Openbaar Ministerie.

In de rechtbank in Assen eiste het OM dinsdag twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De Fries zat in een getuigenbeschermingsprogramma, omdat hij leden van motorclub No Surrender achter zich aan had in Leeuwarden, vertelde hij in de rechtszaal. Zijn vriendin zat nog wel in Leeuwarden. Daarom was in oktober vorig jaar door justitie ondergebracht in Orvelte, hartje Drenthe.

Nadat zijn vriendin hem op 28 oktober belde en zei dat er allerlei problemen waren, besloot hij haar op te halen. Zijn probleem: hij had alleen een fiets en geen geld voor een taxi. Toen hij bij een garage in Westerbork een auto met draaiende motor zag staan, rende hij er naartoe, sprong erin en reed weg.

Op de motorkap

Een monteur die hem wilde tegenhouden, belandde op de motorkap. Toen de dief met een ruk aan het stuur de straat opdraaide, smakte de man op het asfalt. Op dezelfde dag stal de man benzine in Emmen en kentekenplaten in Hurdegaryp.

Hij haalde zijn vriendin echter niet weg uit Leeuwarden. Een paar dagen later werd hij aangehouden in zijn woonplaats, omdat hij de vrouw van haar vrijheid had beroofd. In de stad wilde zij tijdens een ruzie de auto uit. Eenmaal buiten dwong de agressieve man haar weer in te stappen.

Meerdere getuigen schrokken van de agressie en belden 112. De man werd later bij de vrouw thuis aangehouden. Hij wordt ook verdacht van het bedreigen van een kennis in Leeuwarden op dezelfde dag.

Vooral boos

De Fries bekend alles, maar was in de rechtszaal vooral boos. Voor zijn gevoel had hij alleen goede dingen voor zijn vriendin willen doen, maar kreeg hij stank voor dank. De relatie is inmiddels uit.

Uitspraak: 27 maart.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement