CdK Brok: ‘Welvaart Harlingen moet groter’ (+video)

Groei van de welvaart. Daar moet Harlingen voor zorgen wil de gemeente het goed blijven doen, aldus commissaris van de koning Arno Brok.

Hij bracht woensdag een werkbezoek aan Harlingen. Brok kreeg een rondleiding langs pas gerenoveerde panden door de Hein Buismanstichting en nam een kijkje op zeesleper De Holland. Hier presenteerde Cor Boots de plannen voor de Tall Ships Races komende zomer. Brok meldde enthousiast dat hij zitting zal nemen in het comité van aanbeveling.

Tevreden

Brok zegt tevreden te zijn over het reilen en zeilen van een van de kleinste gemeenten van Friesland. ,,Harlingen heeft moeilijke dossiers gekend, denk aan de afvalverbrandingsoven. Dat is niet helemaal weggepoetst, maar de dynamiek eronder vroeg veel en dat is wel voorbij.’’

Ook bestuurlijk kende de stad turbulentie. ,,Dat loopt inmiddels heel behoorlijk. Er is hier verder veel op orde, de financiën zijn gezond, de stad staat er goed voor en er is zelfvertrouwen. Mijn complimenten.’’ Dat Harlingen als gemeente zelfstandig is gebleven, steunt Brok. ,,Als de situatie blijft zoals die is, zie ik geen reden die zelfstandigheid ter discussie te stellen.’’

CdK Arno Brok brengt een bezoek aan Harlingen

Welvaartsgroei gewenst

Welvaartsgroei is wel gewenst, zeker gezien de grote, zwakke onderlaag, benadrukt Brok. ,,Meer investeringen in bijvoorbeeld toerisme bieden kansen.’’ De provincie steunt projecten inmiddels, want ,,de spannende tijden dat Harlingen en de provincie elkaar ambtelijk en bestuurlijk minder begrepen, zijn voorbij’’, volgens de commissaris.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement