Campus in gebouw Aegon of bibliotheek?

Vijftien partijen ondertekenen vrijdag het hoger-onderwijsakkoord in Leeuwarden. Maar het echte nieuws is, waar de Friese campus zich in de stad gaat vestigen.

Het oude Beursgebouw, nu nog in gebruik als bibliotheek, geldt als voornaamste kanshebber. Een historisch pand met grandeur, op een plek met uitstraling in het centrum van Leeuwarden. De andere kandidaat is het Aegon-gebouw. Ook mooi centraal, maar toch iets minder qua karakter.

De plaats van vestiging is van belang voor de marketing van de elfde faculteit, zoals de Friese campus van de Rijksuniversiteit wordt genoemd. Want er moeten studenten naar Leeuwarden worden gehaald, om in het academisch jaar 2017-2018 weer volop universitair onderwijs te kunnen aanbieden.

Met de ondertekening van het hoger-onderwijsakkoord geven vijftien partijen hun zegen aan de Friese campus. Onderwijsinstellingen van NHL en Stenden tot de Popacademie doen mee. Ook kennisinstellingen zoals Wetsus en Dairy Campus zijn present, evenals Tresoar (dat moet uitgroeien tot echte universiteitsbibliotheek), de gemeente Leeuwarden en de provincie.

Lees ook Nazaten professor blij met campus Fryslân.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement