Café Prins gesloten vanwege drugs en minderjarige drinkers

Café Prins gaat definitief zes maanden dicht. Een verzoek om een voorlopige voorziening is donderdag door de rechter afgewezen.

Dat meldde burgemeester Bearn Bilker donderdagavond in de commissievergadering van Kollumerland. Hij besloot woensdag tot sluiting van het café, omdat er drugs gedeald zou worden en alcohol geschonken zou worden aan minderjarigen.

Volgens Bilker was er drugshandel in het café, vooral door één persoon. Ook was er een wankel deurbeleid en waren er regelmatig vechtpartijen.

Regelmatig gesprekken

Bilker schetste dat de afgelopen maanden regelmatig met eigenaar Melle Prins is gesproken over verbeteringen van de situatie. Sinds dat gesprek constateerden gemeente en politie evenwel dat de problemen niet verdwenen.

Ook werden de klachten intensiever, en kreeg de gemeente in de gaten dat de gezondheid van jonge mensen in het geding was. De gemeente vroeg bij de politie om onderzoek. ,,Daar zijn we van geschrokken. Het bleek nog erger dan we dachten.’’

Snackbar niet dicht

De snackbar valt buiten de verplichte sluiting. Volgens Bilker moet er dan wel een duidelijke scheiding tussen café en cafetaria gemaakt worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement