Café Neushoorn gaat dicht

Geen vrijmibo’s meer in Neushoorn. Het café van dit popcentrum wordt als derde zaal bij de programmering getrokken, de dagcafé-functie gaat eraf.

Het zou een nieuw stadscafé worden, een plek voor de vrijdagmiddagborrel, een eetcafé bovendien. En een aanvulling op de exploitatie. Maar het café van popcentrum Neushoorn was al sinds de opening, in 2015, een zorgenkindje. De goede verstaander zag al dat er dingen veranderden.

De Backstage

De eetcafé-functie ging eraf, ondanks een lovende recensie in de restaurantrubriek Hete soep van deze krant. Het was al minder vaak open, en de naam veranderde van Neushoorn Café in De Backstage. En nu is het café als zodanig helemaal dicht. Het wordt de derde zaal, naast de grote zaal en de Arena, speciaal voor kleinere producties.

Die waren er tot dusverre ook wel in deze zaal, maar juist dat botste wel eens met de dagcafé-functie. ,,Bij de woensdagse talkshow Iepen Up wordt er al om twee uur ‘s middags opgebouwd en lopen er jongens in zwarte shirts naar elkaar te roepen”, zegt directeur Yvonne Bleize. Borrelen als er elders in het gebouw activiteiten zijn zal nog wel tot de mogelijkheden behoren, ,,zeker als er een side program is.”

Samenwerking met De Harmonie

Het café was ooit bedoeld juist om de exploitatie op te hogen. Die is van meet af aan buitengewoon krap. In de wetenschap dat na dit jaar de ‘frictiesubsidie’ van 140.000 euro per jaar afloopt, kijken Bleize en haar team diepgaand naar de ‘kostenstructuren’. Zo wordt de samenwerking met De Harmonie, aan de overkant van het Ruiterskwartier, geïntensiveerd, vooral op het niveau van de programmering. Er wordt ook meer ingezet op inititatieven van derden, ook met het oog op talentontwikkeling. Ontslagen zijn niet aan de orde.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement