CSK food enrichment in Leeuwarden bouwt vriescel van 2000 vierkante meter

CSK food enrichment in Leeuwarden slaat maandag de eerste paal voor een fikse vriescel van zo’n 2000 vierkante meter.

Met de bouw, die wordt uitgevoerd door Jorritsma Bouw in Bolsward, is een investering van 5 miljoen euro gemoeid, aldus directeur Sanne Melles.

In november moet de vriescel operationeel zijn. Tegen die tijd gaat het vrieshuis van CSK in Ede dicht en zijn alle productie en opslag in Leeuwarden geconcentreerd.

Heel koud

De inbedrijfstelling heeft nog heel wat voeten in de aarde. Na de bouw van het pand en de installatie van technische apparatuur zijn nog 55 dagen nodig om de binnentemperatuur op de vereiste 55 graden onder nul te brengen. ,,En dat is echt heel koud’’, weet Melles.

Met het geleidelijk terugbrengen van de temperatuur met een graad per dag wordt voorkomen dat de gebruikte materialen en de ondergrond beschadigd raken.

Tien tot twaalf banen

CSK, dat bacteriemixen, stremsels en kleursels voor kaas en zuivelproducten als yoghurt, kwark en zuiveldrankjes produceert, groeit gestaag met 5 tot 10 procent per jaar. Met zo’n tweehonderd medewerkers genereert de onderneming een omzet van dit jaar ongeveer 65 miljoen euro.

Met de bouw van de tweede vriescel - de eerste inpandige is gerealiseerd tijdens de nieuwbouw van de fabriek twee jaar geleden - groeit ook het aantal banen licht. In totaal denkt Melles volgend jaar tien tot twaalf extra medewerkers aan te trekken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement