CDA wil Afsluitdijk in zomer openhouden voor fietsers

Na de Fietsersbond, Wandelnet, het landelijk Fietsplatform en wielersportbond NTFU komt ook de Tweede Kamerfractie van het CDA in actie voor de Afsluitdijk-fietsers.

Rijkswaterstaat is van plan om de dijk vanwege groot onderhoud drie jaar lang te stremmen voor alle fietsverkeer. Dat zet een streep door het onder fietsers populaire ‘Rondje IJsselmeer’.

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen kreeg er al een open brief over. Het CDA wil dat zij zich inspant de bestaande fietsroute ten minste in het hoogseizoen begaanbaar te houden. Rijkswaterstaat kan de werkzaamheden daarop inrichten, denken de Tweede Kamerleden Harry van der Molen en Maurits von Martels. Zij stellen schriftelijke vragen.

De fractie vraagt om een brede voorlichting zodat nietsvermoede fietsers per 1 april niet aan het begin van de Afsluitdijk voor een verbodsbord komen te staan. Zij wil weten of het ministerie wel aan de fietsers heeft gedacht bij het opstellen van het bestek voor de Afsluitdijk-klus. En voor de zekerheid: ‘Kunt u uitsluiten dat het hier zou gaan om een 1 april-grap?’

Lees ook: Afsluiting fietspad Afsluitdijk een 1 aprilgrap? Echt niet, zegt Rijkswaterstaat

Lees verder: Het fietspad van de Afsluitdijk gaat dicht: hoe moet dat nu met het rondje IJsselmeer?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland