CDA en VVD boos op burgemeester Ferd Crone na opiniestuk in LC

Het CDA en de VVD in de Leeuwarder raad zijn hevig verontwaardigd om een opiniestuk van burgemeester Crone in de Leeuwarder Courant.

In de krant van woensdag schreef Crone, samen met twee anderen, als kandidaat voor de Eerste Kamer over het klimaatdebat. Crone noemde CDA’ers en VVD’ers – op landelijk niveau – ‘handenwrijvende achterblijvers’ in het klimaatdebat en ‘bangmakers’.

Lees ook: Het ingezonden stuk van Ferd Crone

Volgens de lokale afdelingen in Leeuwarden noemde Crone ze zelfs ‘rechtse klimaatontkenners’, zo schrijven zij in een verklaring. 

De VVD en het CDA menen dat Crone dit niet kan doen zolang hij burgemeester van Leeuwarden is. ,,Crone is nu bovenal burgemeester van alle Leeuwarders. Wij begrijpen dat er een nieuwe carrière voor de burgemeester gloort, maar thans is hij nog burgemeester van Leeuwarden waar hij boven alle partijen behoort te staan”, aldus de VVD en het CDA.

,,Bovendien worden niet enkel de standpunten van zijn PVDA genoemd, maar wordt ook een groot deel van de politieke partijen in de gemeenteraad van Leeuwarden en hun kiezers geweld aangedaan”, vinden zij.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement