Busstation Drachten krijgt internationale aansluiting

Het Duitse busbedrijf Flixbus voegt Drachten toe aan de Europese dienstregeling. Vanaf het station gaan bussen rijden tot over de landsgrenzen.

Drachten wordt na Groningen de tweede plaats in het noorden en oosten van Nederland waar Flixbus internationale buslijnen laat rijden.

De Duitse start-up wil nog niet zeggen welke buitenlandse steden vanaf Drachten rechtstreeks zijn te bereiken, maar Duitsland met hoofdstad Berlijn is in ieder geval bevestigd. Het bedrijf wil het liefst deze deze zomer al tussen Drachten en Duitsland rijden.

Bewuste keuze

Dat Flixbus voor Drachten als uitvalsbasis kiest is een bewuste keuze, zegt Rosa Donat van de Duitse busvervoerder. ,,Drachten ligt centraal in het noorden aan meerdere snelwegen’’, motiveert Donat de keuze. Leeuwarden en Heerenveen zijn besproken, maar vooreerst afgevallen.

Rechtstreeks

Ook wil Flixbus Drachten rechtstreeks verbinden met de Randstad. Donat wil de route nog niet verklappen, maar gaat in ieder geval over de Afsluitdijk, zodat tussen Drachten en de Randstad ook Leeuwarden en Harlingen aangedaan kunnen worden.

De provincie Fryslân stemt daarmee in, op voorwaarde dat mensen niet in binnen de provincie met de Flixbus rijden. Het Duitse bedrijf zegt op haar beurt dat dat niet kan, omdat reizigers van te voren een ticket moeten kopen en een ticket tussen Drachten en Leeuwarden niet te koop is.

Flixbussen rijden door heel Europa richting diverse bestemmingen

Witte vlek

Op dit moment is Groningen de enige plek in Noord- en Oost-Nederland waar mensen met de Flixbus kunnen rijden. Friesland, Flevoland, Drenthe en Overijssel vormen een witte vlek in de dienstregeling van Flixbus.

Grote steden

Het bedrijf verbindt grote steden in Europa met elkaar. Vanuit Amsterdam gaan er rechtstreeks bussen naar Praag, Wenen, Berlijn en Parijs. Vanuit Groningen is bijvoorbeeld Kopenhagen direct te bereiken. Flixbus lokt reizigers met lage prijzen, wifi aan boord en extra beenruimte.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement