Burgemeesters Noordoost-Friesland treden harder op: woningen sneller dicht na drugsvondst

Burgemeesters in Noordoost-Friesland gaan harder optreden tegen drugshandel. Woningen worden in het vervolg bij de eerste overtreding al voor maximaal zes maanden gesloten.

De regels worden aangescherpt, omdat de gemeenten steeds vaker geconfronteerd worden met drugscriminaliteit. Het gaat daarbij niet alleen om handel, maar ook om wietteelt. De burgemeesters willen de georganiseerde criminaliteit doorbreken door harder op te treden.

Direct drie maanden dicht

Een woning of een ander pand waarin de handel of kweek van softdrugs wordt geconstateerd gaat straks bij de eerste overtreding al maximaal drie maanden dicht. Voorheen gebeurde dit bij de tweede keer. In het geval van harddrugs kan een sluiting van zes maanden volgen.

Een jaar dicht

Bij volgende overtredingen moeten de panden langer dicht. Woningen waarin voor de derde keer binnen drie jaar soft- of harddrugs worden geproduceerd of verhandeld kunnen maximaal een jaar gesloten worden. De regels gaan op 18 oktober in. Ze gelden voor de gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement