Buizerd brengt sleutel voor nieuwe Gomarus College in Leeuwarden

Met hulp van een woestijnbuizerd opende wethouder Hilde Tjeerdema vanmorgen het nieuwe gebouw van het Gomarus College in Leeuwarden.

De buizerd vloog met de sleutels door de aula van het gebouw naar directeur Karel Eschbach, die daarna met Tjeerdema de school voor gereformeerd voortgezet onderwijs officieel in gebruik nam.

Gomarus telt ruim tweehonderd leerlingen, afkomstig uit een wijde kring om Leeuwarden, en biedt vmbo en havo aan. Met de ingebruikname van het nieuwe gebouw aan de Irenestraat mag de school met de Bijbel ook de bovenbouw van havo aanbieden. Esbach gaat er vanuit dat de school daardoor de komende jaren verder groeit.

Over de nieuwbouw is lang gesproken: ,,We zijn in 2008 begonnen en zijn inmiddels vier wethouders verder’’, grapte Eschbach. Het nieuwe gebouw heeft 4 miljoen euro gekost.

Minister van onderwijs Arie Slob (Christen Unie) feliciteerde de leerlingen en het team in een videoboodschap met de ingebruikname van de school. Een extra ministerraad voorkwam dat hij vandaag lijfelijk aanwezig was. Maar Slob melde ‘beslist’ een keer een bezoek te brengen aan de school.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement