Buikgriepvirus treft Friese ouderenzorghuizen

In de Beuckelaer van Zorgcentrum het Bildt in Sint Annaparochie en in Nieuw Mellens in Leeuwarden is het norovirus uitgebroken.

De stand van zaken gistermiddag in de Beuckelaer waren 22 bewoners geveld door het virus en 11 personeelsleden, vertelt directeur Atje Tadema. Er zijn voor onderzoek monsters opgestuurd om te kunnen bevestigen dat het om dit virus gaat. Het zeer besmettelijke virus kan leiden tot braken, diarree, misselijkheid, koorts, hoofdpijn of buikpijn.

Toen donderdag in Sint Anne duidelijk werd dat wel heel veel mensen ziek werden, zijn alle protocollen uit de kast getrokken. Het gebouw ging dicht, activiteiten werden afgelast, wie niet in het gebouw hoeft te zijn, wordt afgeraden er te komen, de GGD is ingelicht evenals de eerste contactpersonen van de bewoners en er zijn extra mondkapjes en schorten besteld.

Op de kamers van zieke bewoners hangt een sticker en er is extra alcohol voorhanden voor ontsmetting. Ook zijn er extra schoonmaakrondes. In Nieuw Mellens waarde op enkele afdelingen een buikgriepvirus rond. Vorige week was het winkeltje gesloten, de kerkdienst geannuleerd en alle activiteiten opgeschort. Volgens een woordvoerster is het virus inmiddels weer verdwenen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement