Broken Brass vliegt voor één optreden naar India

De Friese groep Broken Brass Ensemble vertrekt volgende week vrijdag voor een optreden naar India. Op zondag vliegt men alweer terug.

De groep, zeven blazers en slagwerker Pieterklaas de Groot, speelt in Bangalore op uitnodiging van whiskeymerk Johnnie Walker, dat daar een promotie-evenement verzorgt.

,,Dy lju hiene ús spyljen sjoen yn Ingelân”, zegt De Groot. ,,Minsken yn India drinke leau’k net sa’n soad, as se it al meie. Mar Bangalore is sa’n bytsje it Silicon Valley fan India, in foarútstrevende stêd, dêr’t in hoop nije inisjativen wei komme.”

Het wordt een bliksembezoek: vrijdag heen, zondag terug. ,,Sa dogge wy de measte tournees yn it bûtenlân, ja, meast tongersdeis hinne en tiisdeis werom. Dan kinne wy de rest fan de wike wer lesjaan en sa”, de dagelijkse bezigheid van de meeste muzikanten in de groep. ,,Us sûsafoanist is ek noch ynstallateur.”

Broken Brass Ensemble is vaker in het buitenland te vinden: Rusland, Polen, Algerije, Hongarije, Spanje, ,,fansels faak Ingelân en aanst ek Ierlân. Dat is nij foar ús.” Tussen al die optredens door is de band aan het schrijven voor een nieuw album.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement