Brandweer Drachten werft vrijwilligers met brief

De brandweer in Drachten heeft ruim achtduizend mensen persoonlijk aangeschreven om ze warm te maken voor het vrijwilligerskorps.

De 8300 oproepen zijn bezorgd in de straten rondom de brandweerkazerne aan de Loswal in Drachten.

De geadresseerden zijn mannen en vrouwen tussen de 18 en 42 jaar die na de melding binnen vijf minuten in vol ornaat in een bluswagen kunnen zitten.

Het is de eerste keer dat Veiligheidsregio Fryslân via een persoonlijk schrijven vrijwilligers werft. ,,Dit is redelijk uniek’’, zegt Romke Smits die verantwoordelijk is voor het op sterkte brengen van het Drachtster korps. ,,Zo bereiken we heel gericht alleen de mensen die vanwege hun leeftijd en adres in aanmerking komen.’’

Het Drachtster korps kan een stuk of tien nieuwe vrijwilligers gebruiken. ,,Voorheen gingen brandweermensen met 55 jaar de actieve dienst uit, nu bepaalt een keuringsarts wanneer ze stoppen. De een knapt af bij 58, de ander bij 62.’’ Dat er nu actief gezocht wordt komt omdat er de afgelopen twee jaar niet goed geanticipeerd is op de nieuwe situatie. Er is geen nijpend tekort aan spuitgasten.

Inmiddels hebben 45 mensen zich aangemeld voor de informatie-ochtend op zaterdag 3 september. Daarna volgt een sollicitatieprocedure en keuring.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement