Brand supermarkt Wijnjewoude flinke klap: 'Had weer wat hoop'

Eigenaar Johan Bosch is flink aangedaan door de grote brand die zijn supermarkt donderdag trof. Er waren zorgen over de toekomst van de winkel in Wijnjewoude. De omzet van de winkel liep terug. ,,Maar ik had wel weer wat hoop.''

Grote brand in supermarkt Wijnjewoude onder controle
Lees verder

De eigenaar runt de super onder eigen vlag. De winkel wordt bevoorraad door Spar, maar behoort officieel niet meer tot de supermarktketen. Vorige week maandag werd er in het dorp vergaderd over de toekomst van de dorpswinkel. Er heerste daarna enig optimisme en er waren nieuwe plannen. ,,De hele bevolking stond achter me'', zegt Bosch. De brand komt daarom hard aan.

Het vuur ontstond vermoedelijk in het achterste deel van het gebouw. De brand werd rond half zeven ontdekt. Dat was nagenoeg een half uur voor sluitingstijd. Er waren op dat moment geen klanten aanwezig. De eigenaar wilde de brand zelf nog blussen, maar er was geen houden meer aan.

De brandweer had de vlammen snel onder controle. Korpsen uit Ureterp, Jubbega, Burgum, Kollumerzwaag en Drachten hebben de brand geblust. Er werd een groot watertransport uit Burgum en een ladderwagen uit Drachten ingezet.

Het pand heeft forse rook- en waterschade opgelopen. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement