Bouwplannen? Er komt weer een bouwbeurs in Friesland

Na een periode van afwezigheid komt er binnenkort weer een bouwbeurs in Friesland. Van 5 tot en met 7 april is de eerste editie van Bouwplan Friesland.

De beurs vindt plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. De organisatie mikt op een aantal van tussen de vijftig en zestig standhouders en bezoekersaantal van rond de 5000. ,,Het is een nieuw evenement in een nieuwe regio, wij hopen de komende jaren dat aantal uit te bouwen. De insteek is dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt'', aldus organisator Jelmer van Nijen.

Duurzaamheid vormt een belangrijk thema tijdens de beurs. Er zijn aanbieders van warmtepompen, isolatietechnieken en zonnepanelen aanwezig. Ook in energiezuinig en -neutraal gespecialiseerde bedrijven nemen stands in.

Organisator Van Nijen denkt dat de beurs in een tijd van digitalisering voldoende bestaanrecht heeft. ,,Een verbouwing of nieuwbouw is vaak een stap die mensen maar 1 of 2 keer in hun leven maken en waar een flink bedrag bij komt kijken. Daar wil je goed over nadenken en een gevoel bij hebben. Het is prettig dat alle professionals op een plek samen komen. Een website geeft dat gevoel niet. Friesland miste een platform voor zoiets.”

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws