Bouwplannen? Er komt weer een bouwbeurs in Friesland

Na een periode van afwezigheid komt er binnenkort weer een bouwbeurs in Friesland. Van 5 tot en met 7 april is de eerste editie van Bouwplan Friesland.

De beurs vindt plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. De organisatie mikt op een aantal van tussen de vijftig en zestig standhouders en bezoekersaantal van rond de 5000. ,,Het is een nieuw evenement in een nieuwe regio, wij hopen de komende jaren dat aantal uit te bouwen. De insteek is dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt'', aldus organisator Jelmer van Nijen.

Duurzaamheid vormt een belangrijk thema tijdens de beurs. Er zijn aanbieders van warmtepompen, isolatietechnieken en zonnepanelen aanwezig. Ook in energiezuinig en -neutraal gespecialiseerde bedrijven nemen stands in.

Organisator Van Nijen denkt dat de beurs in een tijd van digitalisering voldoende bestaanrecht heeft. ,,Een verbouwing of nieuwbouw is vaak een stap die mensen maar 1 of 2 keer in hun leven maken en waar een flink bedrag bij komt kijken. Daar wil je goed over nadenken en een gevoel bij hebben. Het is prettig dat alle professionals op een plek samen komen. Een website geeft dat gevoel niet. Friesland miste een platform voor zoiets.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement