Bootjevaarder komt om in water bij Westergeest

FOTO DE VRIES MEDIA

Een bootjevaarder is zaterdagmiddag verdronken toen hij zijn schip aan wilde leggen aan de oever niet ver van de camping aan de Prellewei in Westergeest.

,,Omstanders zagen hoe de man letterlijk tussen wal en schip belandde", vertelt een woordvoerder van de brandweer. ,,Zij zagen hoe de man zich vastklampte aan het schip en alarmeerden de hulpdiensten."

Toen de brandweer arriveerde, was het slachtoffer niet meer bij de boot. ,,Het water was erg koud", aldus de woordvoerder. ,,Waarschijnlijk hield hij het niet meer vol en ging kopje onder."

Een zoekteam van de brandweer uit Burgum en duikers van de brandweer uit Leeuwarden zochten meer dan twee uur in het water. De sterke stroming in de brede vaart maakte hun werk er niet eenvoudiger op.

Om de brandweerlieden het werk iets makkelijker te maken, zijn de sluizen bij Dokkumer Nieuwe Zijlen gesloten, waardoor het water iets minder hard stroomde.

Uiteindelijk vonden de Burgumers het lichaam van de man op een kleine veertig meter van het schip.

De identiteit van de man is nog niet bekend gemaakt. Naar verluidt voer hij in zijn eentje op het schip. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland