Boosheid over wegblijvende wethouders Caparis-avond

Friese PvdA-fracties zijn ,,boos en verontwaardigd’’ nu de wethouders die woendagavond een informatiebijeenkomst over Caparis organiseerden, zelf niet meer komen opdagen.

De wethouders van de Gemeenschappelijke Regeling (GR) van Caparis hadden de bijeenkomst zelf belegd, op verzoek van de PdvA-fracties in de acht betrokken gemeenten. Andere partijen waren eveneens uitgenodigd.

De avond gaat nog wel door: de Ondernemingsraad wil met de fracties in gesprek over de onrust binnen het werkvoorzieningschap en de toekomstige ‘herstructurering’ van Caparis.

De Leeuwarder fractievoorzitter Tamara Bok is verbaasd over de afzegging van de GR, die dinsdagmiddag bekend werd. ,,Zij zeggen dat er niets nieuws te melden was over de herstructurering. Maar wij wilden in de eerste plaats bijgespraat worden over alles wat er op dit moment speelt bij Caparis en hoe de GR hierop toezicht wil houden. Nu moeten we alles steeds uit de krant vernemen.’’

De directeur van Caparis, Ben Gerrits, zit ziek thuis na een vertrouwensconflict met andere directieleden en de managers. Ook tussen de OR en de Raad van Commissarissen is geen vertrouwen meer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement