Bommeldingen bij twee scholen in Leeuwarden blijken loos alarm

FOTO ANTON KAPPERS

Bij het Gomarus College en de Willem Alexanderschool in Leeuwarden zijn dinsdagmiddag bommeldingen gedaan.

Alle leerlingen en medewerkers hebben het pand verlaten. De kinderen zijn naar huis gestuurd.

De politie is bij het Gomarus College ingeschakeld en heeft de situatie onderzocht. Daaruit bleek dat er niets aan de hand was. Wel is de omgeving ruim afgezet door politieagenten in kogelwerende vesten.

Het Gomarus College is een middelbare school op gereformeerde grondslag. De school heeft ook vestigingen in Assen, Drachten, Groningen, Leeuwarden en Zuidhorn.

Bij de Willem Alexanderschool in Aldlân is ook een melding binnengekomen. Ook hier gaat het om een valse melding. Die school was vanwege een continurooster al uit, zegt directeur Titia Boomgaardt. ,,We kregen een heel vervelend telefoontje, met een bandje dat werd afgespeeld.'' De school, waar ook een bso bij zit, werd ontruimd. Iedereen moest even buiten de hekken. ,,Maar de politie heeft snel weer afgeschaald. Er is niets aan de hand en we drinken nog even een kopje koffie met de ouders, om van de schrik te bekomen.''

Niet alleen in Leeuwarden kwamen dinsdag bommeldingen binnen. Ook scholen in onder meer Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Haren en Maastricht werden ontruimd. Ook daar bleek sprake van loos alarm en werd hetzelfde bandje afgespeeld.