Bommelding SC Heerenveen is loos alarm

De bommelding bij SC Heerenveen blijkt loos alarm. De politie heeft niets aangetroffen in en rond het Abe Lenstra Stadion. Het stadion wordt aan het begin van de middag weer vrijgegeven.

De politie gaat nu op zoek naar de afzender van de melding.

Er kwam dinsdag aan het einde van de middag een dreigtelefoontje binnen bij Heerenveen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan werd ingeseind door de politie. Hij zat woensdagochtend om acht uur in overleg. Hij wil verder geen commentaar geven en laat dat over aan de politie.

Een woordvoerder van Heerenveen wil niet zeggen bij wie de melding binnenkwam of hoe laat, maar hij vertelt wel dat rond 05.30 uur al medewerkers van de club en beheerder Sportstad Heerenveen bij elkaar kwamen. Daarbij is het pand veiliggesteld om zeker te weten dat er niemand aanwezig was. Vervolgens is alles met lint afgezet en kwam de politie.

FOTO JARING RISPENS

Eerder had SC Heerenveen op de website al gemeld dat het stadion 'tot nader order' gesloten is. Directeur Luuc Eisenga kwam direct naar het stadion en stuurde het personeel naar huis.

Sportstad

Vertegenwoordigers van Sportstad en Heerenveen kwamen om half zes bij elkaar. Daarop is besloten de gebouwen te ontruimen. De kantoorpanden bij het stadion zijn via de achterkant weer toegankelijk.

'Ik mocht der net yn'

FOTO VAN OOST MEDIA

Ook het Friesland College opende in eerste instantie de deuren niet, maar studenten konden later op de ochtend weer naar binnen. De school is vanaf de zuidkant (Wolvega) bereikbaar. Lessen en eventuele examens kunnen doorgaan, meldt de school. De eerste examens zijn geannuleerd, maar die kunnen op een later moment worden ingehaald.

Hepke Taekema, die al 24 jaar bij SC Heerenveen werkt, kwam woensdagochtend om half zeven bij het stadion. Hij mocht niet naar binnen en ging weer naar huis. ,,Ik tocht earst dat it in oefening wie of sa.''

Gebruikers van de app klikken hier voor de video.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement