'Blauwe dag' in Drachten en omgeving

Tijdens een actiedag heeft de politie donderdagmiddag en –avond in Drachten en omgeving een aanhouding verricht, boetes geïnd, waarschuwingen gegeven, verkeers- en milieucontroles gehouden en er was toezicht op het water.

Aan de Wildzang is in een drugspand een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die cocaïne bij zich had.

Boetes

Agenten inden veertien boetes op diverse adressen die in totaal bijna tienduizend euro opleverden. Met acht wanbetalers zijn afspraken gemaakt over betaling op korte termijn. Eén auto werd buiten gebruik gesteld.

Verkeerscontrole

Op de carpoolplaats aan de Noorderhogeweg hielden agenten een verkeerscontrole met inzet van politiemotoren, een onopvallende videoauto en opvallende politievoertuigen. De actie resulteerde in 60 waarschuwingen en 31 bekeuringen, onder meer vanwege snelheid, gladde banden, losliggende lading en het maken van een wheelie.

Eén keer is het kentekenbewijs van een aanhanger ingenomen, omdat deze niet RDW gekeurd was. Elf kentekenbewijzen van snor- en bromfietsen zijn ingenomen, omdat ze te veel lawaai produceerden.

Milieucontrole

In de bossen bij Beetsterzwaag en Bakkeveen en met een politieboot op het water in Lippenhuizen, Hemrik en Gorredijk werden voorbijgangers en vissers gecontroleerd. Agenten troffen een fuik aan en een verboden motorvoertuig in het natuurgebied.

Controle te water

Controles in de haven van Drachten, op De Leien, de Burgumermar, de Alde Feanen, Heademsleat, Pikmar en Wide Ie bij Grou leidden alleen tot waarschuwingen. Het was buitengewoon rustig op het water, aldus de politie.

Aan de ‘blauwe dag’ deden tachtig agenten van het politiebasisteam Oost Fryslân mee. De politie is tevreden over de resultaten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement