Bewijs stapelt zich op tegen van moord verdachte oud-Sneker (22) op Malta

De 22-jarige oud-Sneker die op Malta wordt verdacht van de moord op zijn 30-jarige ex-vriendin, heeft verklaard dat hij tijdens een ruzie ‘flipte’.

Dit zei een politieman deze week in de rechtbank, tijdens een behandeling van het bewijs tegen de Nederlander, aldus de Times of Malta.

Doorgesneden keel

Begin augustus werd het lichaam van het slachtoffer, de uit Monnickendam afkomstige Shannon Mak, met doorgesneden keel gevonden tussen twee auto’s, in de plaats Santa Venera.

De vindplaats was op tientallen meters van het appartement van de 22-jarige verdachte. Toen agenten bij hem aan de deur kwamen, erkende hij volgens de politie vrijwel direct dat hij de avond ervoor ruzie had gehad met Mak, hij haar achtervolgde en haar doodstak.

‘Freaked out’

Toen hij op het bureau een formulier kreeg toegeschoven, zou hij ,,I freaked out” hebben gezegd.

De advocaat van de Sneker, Leontine Calleja, maakte in de rechtbank bezwaar tegen het gebruik van de verklaring van de verdachte, omdat hij op dat moment nog niet op zijn rechten zou zijn gewezen.

Stefano Filletti, de advocaat van de familie van het slachtoffer, bracht daar tegenin dat de politie een verdachte er niet van kan weerhouden ,,informatie te delen”.

Collega’s

De verdachte en het slachtoffer waren collega’s bij het gamebedrijf Evolution Gaming. Zo’n drie jaar geleden vertrok de verdachte naar Malta. In Sneek had hij op RSG Magister Alvinus gezeten en in de horeca gewerkt.

In december is er een volgende zitting waarin het bewijs tegen hem verder wordt behandeld. De verdachte zit sinds zijn arrestatie vast in de enige gevangenis in van Malta, de Corradino.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement