'Bestelbusjes-proces' over meer dagen uitgesmeerd

De rechtszaak tegen drie mannen die worden verdacht van de diefstal van 75 voertuigen wordt uitgesmeerd over 2 of 3 dagen. ANP

De rechtszaak tegen drie mannen die worden verdacht van de diefstal van 75 voertuigen wordt uitgesmeerd over 2 of 3 dagen.

De verdachten – een 64-jarige man uit Noordwolde, een 39-jarige man uit Vledder en een 26-jarige man uit Noordwolde – wordt diefstal, witwassen, deelname aan een criminele organisatie en vuurwapenbezit verweten. Dit speelde tussen september 2018 en november 2019.

Bij politie-invallen in november werden in Noordwolde, Steenwijk, Vledder en Hoogeveen tientallen gestolen auto’s – vooral bestelwagens – en verschillende motoren en aanhangwagens aangetroffen.

Volgens het Openbaar Ministerie lieten de verdachten – leden van motorclub No Surrender – op bestelling vooral bedrijfswagens stelen om ze uit elkaar te halen en te verhandelen. Mogelijk worden nog meer verdachten aangehouden, stelde officier van justitie Leonie Lübbers dinsdag tijdens een pro-formazitting. Ze verwacht dat de inhoudelijke behandeling na de zomer twee of drie dagen vergt. Twee van de drie advocaten vroegen dinsdag om schorsing van de voorlopige hechtenis, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland