Bert Jonker vertrekt naar Florida, Van Hees leidt Clafis Ingenieus

Bert Jonker heeft de dagelijkse leiding van Clafis Ingenieus in Heerenveen overgedragen aan Bram van Hees.

Het komende anderhalf jaar woont Jonker met zijn gezin in de Amerikaanse staat Florida, waar hij een buitenlandse vestiging van Clafis gaat oprichten. ,,Met dat vertrek naar Florida lost hij een belofte aan zijn vrouw in’’, vertelt Gaby van Tol van Clafis. Onder Jonkers leiding maakte het ingenieursbureau een sterke groei door.

Het bedrijf telt tegenwoordig 450 werknemers, verspreid over zeven vestigingen in Nederland. Uit de gegevens die Clafis voor de Top 50 van het Technisch Weekblad aanleverde, blijkt dat de winst vorig jaar met 33 procent groeide naar 1,6 miljoen euro. De omzet klom met 3 miljoen naar een totaal van 33 miljoen euro.

Nieuwe man

Jonker blijft als aandeelhouder en commissaris aan Clafis verbonden. Zijn opvolger Van Hees begon zijn carrière in 2005 als personeelsfunctionaris bij Bollegraaf Recycling Machinery in Appingedam.

Twee jaar later stapte hij als projectcoördinator over naar Clafis, waar hij vrij snel opklom tot operationeel- en nu dus algemeen directeur. ,,Als Drent voel ik me hier als een vis in het water’’, zo liet hij eerder aan collega’s weten. ,,Dat zegt denk ik wel genoeg.’’

Schietpartij

Het leven van Bert Jonker kreeg vorig jaar januari een rare wending, toen hij werd belaagd bij Thialf. De ondernemer werd neergeschoten door de de 57-jarige oud-eigenaar van een bedrijf dat Clafis eerder inlijfde. De rechtszaak tegen de aanvaller is nog altijd niet afgerond.

De verdachte ontkent geschoten te hebben. Volgens zijn advocaat Tim Vis is het wachten nog op de Spaanse justitie. Die leverde de gezochte man destijds als verdachte van een schietparij aan Nederland uit. Nu het OM de aanklacht verzwaarde met de aantijging dat hij Jonker ook zou hebben afgeperst, moeten de Spaanse rechters daar iets over zeggen. Een datum voor hervatting van de zaak is er nog niet.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement