Belgische winkelketen Casa komt naar Leeuwarden en Groningen

Nog even en het Noorden kan kennismaken met de Belgische winkelketen Casa. Drie Xenos-winkels in Leeuwarden en Groningen wijken ervoor.

Twee Xenos-winkels in Groningen (Vismarkt en winkelcentrum Paddepoel) maken volgens planning in september plaats voor vestiging van de internationale interieurketen. Die in Leeuwarden (De Centrale) wordt eind september, begin oktober omgebouwd. Zij behoren tot de 110 van de 170 Xenos-winkels die Casa in maart van de Blokker Holding overnam.

Nieuwe formule

Casa behoort niet tot die holding, maar is wel eigendom van de familie Blokker. De nieuwe formule moet meer jongeren naar de winkels lokken. ,,Wij willen het klassieke Xenons-publiek behouden, maar daar bovenop meer jongeren in de winkels krijgen”, zegt Donna Herreria van Casa.

Trendwachters krijgen een grote rol bij de samenstelling van de collectie. Die bestaat uit decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis. Casa wil het winkeloppervlakte onderverdelen in wat ze ‘belevingswerelden’ noemen. Vijftig filialen ondergaan dit jaar nog de benodigde gedaanteverwisseling, de overige zestig zijn volgend jaar aan de beurt.

Van de bijna 3000 Xenos-medewerkers gaan er 1900 over naar Casa, terwijl er 850 in de resterende Xenos-winkels blijven werken. Door de sluiting van het hoofdkantoor en distributiecentrum van Xenos in Waalwijk verdwijnen 180 arbeidsplaatsen

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement